کمیته رتبهبندی ریسک کشورهای دنیا(OECD)، در آخرین نشست خود اعلام کرد که رتبه اعتباری ایران نسبت به دوره های گذشته بهبود یافته و نسبت به دوران پیش از اجرایی شدن برجام، دو واحد ارتقا پیدا کرده است.
مراسم گرامی داشت پنجاه سالگی بازار سرمایه با حضور مسعود کرباسیان وزیر اقتصاد و دارایی، ولی الله سیف رئیس بانک مرکزی، عبدالناصر همتی رئیس کل بیمه مرکزی، شاپور محمدی رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در محل سالن همایش جمهوری اسلامی ایران(اجلاس سران) صبح یکشنبه هشتم بهمن ماه برگزار شد.
رییس کل بانک مرکزی گفت: در غیاب تحقق این هدف بنیادی یعنی تخصیص نابهینه منابع، اقتصاد کشور نمیتواند از بازدهی مطلوب و رشد پایدار برخوردار شود و به بیان ساده، اقتصاد حیات بیمارگونه مییابد.
در حالی روز جاری شاهد نکوداشت نیم قرن در کشورمان هستیم که شاید به جرات بتوان یک دهه از دوران رشد و توسعه بازار سرمایه کشور را مرتبط با اقدامات انجامشده در فرابورس ایران دانست.
رئیس کنفدراسیون صادرات گفت: نرخ دلار در حال حاضر واقعی نیست و به زودی این حباب خالی خواهد شد. این خودش نوعی ضد حمایت از صادرات است و این مدل افزایش نرخ ارز مورد حمایت هیچ یک از فعالین اقتصادی نخواهد بود.
در حالیکه ارتباط اشتغال با شاخصهای کلان اقتصادی از جمله نرخ رشد اجتناب ناپذیر است اما به رغم تحقق رشد«مثبت»اقتصادی طی سالهای اخیر، شاخصهای بازار کار مثبت نشد.
عضو هیات مدیره صندوق ضمانت صادرات ایران کاهش هزینه های تامین مالی خارجی را مهمترین دستاورد بهبود رتبه ریسک اعتباری ایران دانست و گفت: وضعیت ایران از نظر بدهی و ذخایر ارزی حتی نسبت به کشورهای کم ریسک سازمان همکاری اقتصادی و توسعه (OECD) بهتر است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت:براساس اعلام رسمی کمیته مسئول رتبهبندی ریسک کشورهای دنیا در OECD، مبتنی بر تصمیم آن سازمان، رتبه اعتباری کشورمان به ۵ ارتقا پیدا کرد.
شکایت مردم از اوضاع اقتصادی بخشی مربوط به دلار، وضعیت بیکاری وشاخصهای اینچنینی میشود، اما بخش دیگر به فضای غبارآلودی برمیگردد که اقتصاد کشور را در برگرفته است.
رییس کنفدراسیون صادرات ایران با بیان اینکه رشد صادرات نیازمند بسترسازی و برنامه ریزی منسجم و غیرجزیره ای است، گفت: اگر امروز نرخ ارز افزایش یابد، اثرات آن را ۳ تا ۴ ماه بعد می توانیم شاهد باشیم.
مشاور رئیس کل سازمان خصوصی سازی گفت: در حال حاضر جلساتی صورت گرفته تا در صورت امکان دو مرحله باقی مانده از سود سهام عدالت به صورت یکجا به حساب مشمولین واریز شود، ولی هنوز نحوه و گروه بندی مشمولین برای دریافت سود مشخص نیست.
برآوردها حاکی از آن است که رشد اقتصادی امسال حدود ۴.۱ درصد است و رشد بخش ساختمان نیز همچنان منفی میماند؛ در عین حال نرخ رشد اقتصادی سال ۹۷ از ۹۶ کمتر خواهد بود.